KiteReparatie_logo

06 - 267 124 62

KiteReparatie_logo

Welkom bij Kitereparatie

Er is een tiental modellen vliegers verkrijgbaar en het worden er steeds meer.
Bekende windsurfmerken stappen in het kitesurfen en maken boards of zelfs vliegers. Belangrijk bij de vlieger is dat hij een mate van waterherstartbaarheid heeft. Dit verschilt van vlieger tot vlieger.
Er zijn vliegers die in theorie een onbeperkt lange herstarttijd kennen, andere moeten binnen enkele minuten weer in de lucht zijn of het is zwemmen.

1828 - Eerste gedocumenteerde toepassing van vliegers als voortstuwing op een schip door de Engelsman George Pocock, waarbij teruggevaren wordt naar de plek van vertrek.

1977 - De Engelsman Keith Stewart is de eerste die aantoont dat vliegers ook praktisch als voortstuwing te gebruiken.

1977 - De Nederlander G. Panhuizen was de eerste die zich met behulp van een vlieger staand over het water liet voortrekken.

1979 - Vanaf eind zeventiger jaren tot op heden worden diverse pogingen ondernomen om door middel van Flexifoils (matrasvormige powerkites) het ultieme snelheid record te breken.

1985 - De gebroeders Legaignoux ontwierpen een vlieger die vanaf het water te starten was: de Wipika. Een vlieger met opblaasbare delen.

1994 - Cory Roeseler patenteert zijn Kiteski systeem. Deze controlbar met reel systeem maakt het mogelijk om vanaf het water zonder hulp een grote delta power-vlieger op te laten.

1994 - Peter Lynn introduceert de naam 'Kite Surfer'. Deze eerste Kite Surfer is een kleine trimaran met drie mini surfplank-achtige rompjes.

1996 - De Wipika surfkite is vanaf nu leverbaar. In het zuiden van Frankrijk en op Hawaii tonen de pioniers van de sport de potentie van kitesurfen.

1997 - Raphael Salles (ex-prof windsurfer) start met de productie van kitesurfboards.

1998 - Windsurflegende Robby Naish en vliegerlegende Peter Lynn hebben de potentie van het kitesurfen ontdekt en starten met het ontwikkelen van eigen surfkites.

1999 - Vele vlieger- en windsurfproducenten volgen de nieuwe trend. Inmiddels zijn er al een tiental merken surfkites wereldwijd leverbaar voor het grote plubliek. Overal worden kitesurfverenigingen opgericht met enthousiaste leden.

CONTACT

Mocht u een vraag hebben, stuur ons even een email of bel ons. U kunt ook bij onsĀ langs komen in de winkel.

ADRESGEGEVENS


Beyemansweg 26
Laren Noord-Holland 1251 PG Nederland

BEL OF WHATSAPP MIJ

Voor persoonlijk advies
06 - 267 124 62

EMAIL ONS

Info@kitereparatie.nl
Gerrit Renooij eigenaar van kitereparatie.nl sinds 2004